Race Driver: GRID (2008/MULTI5/FULL/RIP) » Mayonez - Tam Sürüm Dosya indirme keyfi
 
Race Driver: GRID (2008/MULTI5/FULL/RIP)
Konu ALACA tarafından 3 Haziran 2008 ; 17:28 tarihinde açıldı | 6025 Kişi bu konuya gözattı | 3 Haziran 2008 ; 17:28 |(37) kere yorum aldı
 (Oy Sayısı: 19)

alt


alt

alt

alt


alt



alt

alt



Tür: Yarış
Yapımcı: Codemasters
Dağıtımcı: Codemasters
Platform: PC,PS3,Xbox 360
Çıkış tarihi: Yaz 2008
Web Adresi: www.racedrivergrid.com

Race Driver: GRID System Requirements

Minimum Specifications


  • Windows XP/Vista. (If running Windows Vista, SP1 is recommended)
  • DirectX 9.0c
  • Pentium 4 @ 3.0GHz or Athlon 64 3000+
  • 1GB RAM.
  • Graphics Card: GeForce 6800 / Radeon X1300 or above
  • DirectX Compatible Sound Card
  • Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive
  • 12.5 GB Hard Drive Space

Recommended Specifications

  • Windows XP/Vista. (If running Windows Vista, SP1 is recommended)
  • DirectX 9.0c
  • Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz or Athlon X2 3800+
  • 2GB RAM.
  • Graphics Card: GeForce 8800 or Radeon X1950
  • Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Sound Card.
  • Dual Layer Compatible DVD-ROM Drive
  • 12.5 GB Hard Drive Space

Supported Graphics Cards:

ATI Radeon X1300, X1600, X1800, X1900, X1950, HD2600, HD2900, HD3870

NVIDIA Geforce 6800, 7100, 7300, 7600, 7800, 7900, 7950, 8600, 8800, 9800

Not compatible with all integrated sound/graphics solutions (inc.Laptops)


TCP/IP mode (2-12 players) Requirements:

  • Broadband internet connection required - 512kbps + Recommended
  • TCP/IP Network



Race Driver : Grid Demo İncelemesi
Bu oyunu bir çoğumuz sabırsızlıkla bekliyorduk . Hakkında aklımızda bir çok soru vardı . Demo bu soruların bir kısmına yanıt olmakla birlikte , aklımızdan hiç geçirmediğimiz soruları bile cevaplıyor . Bu oyun öyle bir oyun ki … Ya da öyle bir oyun olacak ki … Neyse , hayranlığımı ve şaşkınlığımı kalan satırlara bıraksam daha iyi olacak .

Uzun süredir bir GT5 furyası sürüyor . Gerçekçi grafikleri ile bütün PS3 sahiplerinin övündüğü , PC’nin asla kaldıramayacağını iddia ettikleri GT5’e Grid resmen tokat gibi çarpıyor . Colin McRea Dirt’de kullanılan EGO Engine’in geliştirilmesi ile hazırlanan oyunun “görüntüleri” (grafik demeye içim varmadı) tek kelime ile şaheser . Çocukluğumdan beri “gerçek gibi” görünen bir sürü oyun gördüm . GT5 Prolouge’u gördüğümde nihayet “gerçek gibi görünen” bir oyunla karşılaştım ciddi anlamda . Ama bir eksiklik vardı . İşte o eksikler bu oyunda yok . Demoda ki 3 yarışı oynarken değişik güzelliklerle karşılaşıyoruz . Yalnız , bu kadar övdüğüm görüntülerin GT5’den daha fazla “yapay” gözüktüğünü belirtmem gerekiyor . Fakat arka planlar daha ayrıntılı , sabit fotoğraf gibi durmuyorlar , bir derinlikleri var . HDR efektinin fazla kullanılmasından dolayı araçların fazla parlamaları biraz can sıkıcı . Özellikle çamurlu pistlerde biraz “yuvarladıktan” sonra aracın aldığı ufak tefek hasarları bile başarıyla işleyen motorun aracın üstüne biraz toz kondurmaması bir eksi . Fakat öyle bir artısı var ki oyunun … Tıpkı öncüsü Dirt gibi bir hasar modellemelerinde oldukça başarılı . Ayrıca aracın aldığı hasarlar sürüşü de etkiliyor . Kopan tamponlar özellikle virajlara girip çıkarken kendilerini özletiyorlar . Yamulan çamurluklar ise aracın dönüşünde değişik etkiler yaratıyor . Araç %80’den fazla hasar aldığında ise işler iyice zorlaşıyor . Ayrıca aracı hasarsız tutmanın oldukça zor olduğuna belirtmem gerekiyor . Ve tüm bunları gösterirken bilgisayar hiç zorlanmıyor .

Aracı yolda tutmak mı , yoksa rakiplerin arasından sıyrılmaya çalışmak mı , yoksa virajlara doğru yerden girip çıkmak mı ? Maalesef birini seçemiyoruz , hepsiyle birden baş etmemiz gerekiyor . Özellikle yarışların başlarında birlikte hızlanan araçların daracık virajda yer bulma ve öne geçme çabalarını TV’den değil de , kokpit kamerasından izlemek oldukça değişik bir duygu . Ve tıpkı gerçek hayattaki profesyonel yarışçıların hata yaptıklarında yaşadıkları manzarayı bizde görüyoruz . Uçan parçalar , pist kenarında bariyerlerle öpüşen araçlar , değişik yönlerde ilerleyen toz bulutları . Peki bu sahneyi yaşamamak için ne yapmamız gerekiyor ? Fren noktasını iyi seçmeli , viraja iyi bir çizgiden girip , güzel bir rota tutturup viraj çıkışında çabuk hızlanarak . Peki bu kolay mı ? Kesinlikle hayır . Özellikle direksiyon seti veya gamepad’iniz yoksa hemen bir tane almanızı öneriyorum . Klavye ile kontrolleri dozlamak oldukça zor . Bunun üstüne GT5 Prolouge’da ki gibi yolda gaz/fren noktalarını veren , virajda hangi hıza düşmenizi belirten bir yardımcı yok . “Bu araç burayı 90’la buradan döner” dediğiniz virajlarda aynı hızla kendinizi bariyerlerde bulabiliyorsunuz . Ya da virajdan çıkarken erken gaz verip bir anda arkanızdan gelenin plakasını düzden okuyabiliyorsunuz . Ancak gözünüz korkmasın , oyun Dirt kadar zor değil . En azından drift bölümü hariç . Drift bölümünde aracı kullanmıyorsunuz zaten . Sizi anlamamakta kararlı , çok inatçı bir araca “tavsiye” veriyorsunuz . Korkak kullanmanın bile bir faydası yok , ilk başlarda aracı o ya da bu şekilde parçalıyorsunuz .

Eğer bir noktada (büyük ihtimalle sinir bozukluğu ya da şaşkınlıktan) fazla durursanız radyodan yarışa devam etmeniz gerektiğini belirten bir mesajda alıyorsunuz . Aslında yarışlar boyunca radyo hiç susmuyor bile diyebiliyorum . sürekli yarış durumu ile ilgili bilgilendiriliyorsunuz . Tabii lastik sesleri , motor sesleri , çarpma sesleri de her zaman kulağımızda yer alıyorlar . Ve bu efektlerin oldukça başarılı olduğunu belirtmem gerek . Motor sesleri de oldukça başarılı . Aslında oyunda sesler o kadar başarılı ki , hiç dikkat etmiyorsunuz . Hiçbir şey batmıyor kulağınıza . Kısaca harika . Üstüne konuşmak gereksiz .
Yapay zeka da pek söz söyletmiyor kendine . Yarışa başladığınız zaman içinizden şu geçiyor “adamlar yarışıyor be” . Elbette kanlı canlı oyuncuların yapabileceği cesur ve “değişik” manevraları yapmıyorlar ama , gerçek bir yarışçının yapması gerektiği gibi ideal çizgiye en yakın şekilde sürüşlerine bakıyorlar . Tabii bu yüzden geçiş yapmak bazı noktalarda oldukça zor oluyor . Ancak fizik ötesi geçişler , toparlamalar yapamadıklarını görmek güzel .
Tüm bu güzelliklere ulaşmak için aşmamız gereken menüler ise güzel tasarlanmış . Oyunun aynı zamanda konsol için hazırlandığı hemen belli olsa da kullanımı Dirt’den daha kolay . Üstelik daha şık . Koyu renklerin hakim olduğu menünün nimetlerinden demo versiyonu olması sebebiyle fazla yararlanamıyoruz . Ayarlar bölümünde daha fazla seçeneğin olmasını dilerdim ama , bunu da konsol bağlantısı ile açıklayabiliriz sanırım .

Şimdi yazımı bitirirken başa dönmek istiyorum . Grid’in cevapladığı sorular kısmına . Bu oyun süper . Dikkat ederseniz “-ecek , -acak” kullanmadım . Demosu bile bu kadar başarılı olan bir oyunun kendisinin zerre kadar bile kötü olma ihtimali yok . Görüntü olarakta , dinamik olarakta gerçekçilikse gerçekçilik , eğlenceyse eğlence . Her şey var bu oyunda . Henüz konsollarda demosu yok , oyun çıkana kadar beklememiz gerekecek ama , görsellik olarak da şahane . Grafik olarak GT5 kadar realist olamasa da , yine de bazı noktalarda GT5’ten üstün olmayı başarıyor üstelik . PC&PS3&Xbox 360 karşılaştırmalarının acımasızca yapıldığı ortamlarda , “9800 alacağıma PS3 alırım” denilen ortamlarda “PAT!” diye ortaya konabilecek bir oyun PC kullanıcılar için Grid .
Codemasters sadece bir yarış oyunu değil , yarış oyunlarının nasıl olması gerektiğini anlatan bir örnek üretmiş . Oldukça kısıtlı içeriğe sahip bir demoya kendimce not vermek istemesem de , bu kadar yazdıktan sonra kendimi mecbur hissediyorum . (ekran görüntülerini kendi bilgisayarımla aldım)
Not : 9.5/10
Sistemim;
AMD X2 4000 , 2X1GB Twinmos DDR2 800 , 512mb 7900GS , MSİ KGMA , 120GB Seagate 7200rpm 8mb SATA2 + 320GB Samsung 7200rpm 16mb SATA2 .


Oyunun Videosu:

Race Driver GRID Trailer - Funny home videos are a click away










(İnceleme Oyungezer üyelerinden Norman'dan alıntıdır.
Oyun riplenerek kurulum dosyalarının boyutu 1,72gb ye düşürülmüştür. Normalde 67 parça olan oyun 18 parçaya düşürülmüştür. Kayıpsız sıkıştırma yapılmıştır. Oyunda herhangi bir eksiklik yok. Kurulduktan sonra 9,65 gb olmaktadır. Demosunu indirip oyunun kastığından yakınan arkadaşlara tavsiyem bunu indirmeleridir. Demosu bende de kasmıştı, oyun oynanamıyordu. Ancak tam sürümünde kasma falan yok. Demosunda var mıydı bilmiyorum ama bunda İstanbul Park da var.)



INDIR
http://rapidshare.com/files/119575851/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part01.rar.html
http://rapidshare.com/files/119591528/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part02.rar.html
http://rapidshare.com/files/119606495/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part03.rar.html
http://rapidshare.com/files/119621233/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part04.rar.html
http://rapidshare.com/files/119635259/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part05.rar.html
http://rapidshare.com/files/119648360/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part06.rar.html
http://rapidshare.com/files/119660163/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part07.rar.html
http://rapidshare.com/files/119672377/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part08.rar.html
http://rapidshare.com/files/119682116/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part09.rar.html
http://rapidshare.com/files/119690030/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part10.rar.html
http://rapidshare.com/files/119697411/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part11.rar.html
http://rapidshare.com/files/119717884/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part12.rar.html
http://rapidshare.com/files/119728270/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part13.rar.html
http://rapidshare.com/files/119739536/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part14.rar.html
http://rapidshare.com/files/119751438/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part15.rar.html
http://rapidshare.com/files/119764444/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part16.rar.html
http://rapidshare.com/files/119778638/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part17.rar.html
http://rapidshare.com/files/119704709/ra_dri_g_rid_full_rip_alaca.part18.rar.html



Sadece crack isteyenler için:
http://rapidshare.com/files/119685507/Race_Driver_GRID_CRACK.rar.html



alt

Äîáàâèòü íà Hyipsworld.info Google slashdot YahooMyWeb Digg Technorati Delicious Çàáîáğèòü ıòó ñòğàíèöó! Äîáàâèòü íà Newsland.ru Äîáàâèòü íà ÑÌÈ2 Äîáàâèòü íà RUmarkz Äîáàâèòü íà Âààó! Äîáàâèòü íà rucity.com Äîáàâèòü â çàêëàäêè Ìî¸Ìåñòî.ru Äîáàâèòü íà Habr Äîáàâèòü íà Moi Novosti Äîáàâèòü ñòğàíèöó ê Mister Wong Äîáàâèòü íà Moikrug Äîáàâèòü íà Myscoop Äîáàâèòü íà 100zakladok Äîáàâèòü íà NewsGrad





#37 Yorum: tokatlıoğlu
Ellerinize Sağlık Derim Sizlere

#36 Yorum: clevo1
elinize saglık ellerineze saglık

teşekkürler

ailemi seviyorum

#35 Yorum: x-x-x
birisi anlata bilirmi bu oyunun kurulumunu ? tşk

#34 Yorum: anektod
saol alaca teşekkür ederim sorunsuz good

#33 Yorum: painkiller_53
beyler slm bende oyunu ındırdım oynamaya basladım harbı hasssssssssssta bı oyun ancak(bu olmadan yorum olmasss comico ) race day olarak sıngle race lerı rahatlıkla oynayabılıyorum ama o te yandan grıd world e gırdıgımde ılk turun ortasında GRID.exe diyü zınk diye makinayı kapatıyo thinking acılıyette bı yarıdm edebıleceyk olan varmı dır....ayrıntılı bı anltaım yaparsa sevınırım ( help )

#32 Yorum: hoydabre
ben indirdim bugün. setup.batı çalıştırınca baya bi süre sıkıştırmayı açıyor sanırım işte yarım saat 1 saat arası bir sürede (tam olarak bilmiyorum bilgisyaarın başında değildim). sonra directx yükleme penceresi çıktı karşıma bende directx 9 olduğu için yüklemedim ama oyunu çalıştırmayı denediğimde "xinput" gibi bi hata aldım. bu sefer #readme# klasörüne girip directx i manuel olarak kurdum ve anladım ki bu directx in ben de bulunmayan bileşimlerinden bir kaç tanesini internetten indirerek kurdu sonra oyunu çalıştırdım ve SORUNSUZ olduğunu gördüm. teşekkürler alaca. Skullptura zaten en iyi oyun sıkıştırıp dağıtan release hastasıyız

#31 Yorum: hoydabre
yahu indirip kuran ve sorunsuz oynayan var (zkn66).
ben bu sitede paylaşımı yapan arkadaşın deneyip çalıştırmadan bi paylaşım yapacağını sanmıyorum.
ben de başladım indirmeye.
başka kurup oyanayan arkadaşlar varsa bilgi vermeleri çok yararlı olur diye düşünüyorum thinking

#30 Yorum: bilalll
kebu,
kebu,
kebu,
boşuna indirrme kardeşim

#29 Yorum: kebu
elinize sağlık yeni başladım indirmeye

#28 Yorum: bilalll
OKADAR RAPİD LİNKİ İNDİRDİM
RARDAN ÇIKARTTRDIM
CRACK DOSYASINIDA ÇIKARTTIM
AMA ÇALIŞMIYOR KARDEŞİM KOLPA BU
dry
help help help help help help help help help

YARDIM VARMI? wacko

bilmem ne dosyası ekdik olduğu8ndan çalışmıyormuş TRASH bnce yükleyip oynayan varmı acaba rofl



KOTAMAAAAAAAA YAZIK BEE İNSAFFF

#27 Yorum: ALACA
harhariyas,
directx'ini güncelle arkadaşım.

#26 Yorum: harhariyas
xinput olmadığından bla bla dio yaw

#25 Yorum: Ramazan_67
http://rapidshare.com/files/122039916/binkw32.zip

bu dosyayı indir rardan çıkar windows klasörünün içine at yeniden dene dostum.


--------------------
●●•нєяşєуι öğяєη∂ιğιη кα∂αя вιℓιяѕιη.вυηυ ∂α öğяєη ѕєν∂ιğιη кα∂αя ѕєνιℓιяѕιη●●•

#24 Yorum: bertu
binkw32.dll yuklu olmadıgından yüklenemiyor diyor yardımcı olurmusunuz

#23 Yorum: ALACA
cceekkoo,
Cracke gerek yok aslında ama illa crack kulanarak denemek istiyorsan (benim indirip denemediğim) cracki kullanabilirsin. Konuya ekledim.

#22 Yorum: cceekkoo
OYUN KURULDU AMA ACILMIYO CRACK İNİDE VERSEN GÜZEL OLUCAK.

#21 Yorum: ALACA
Arkadaşlar, oyunu kuran birisi cracki istediği bir siteye yükleyebilir mi? Yani masaüstüne yerleşen kısayolun programfiles teki asıl dosyası. Kurulan oyunu silmem gerekti, baştan da kurmak istemiyorum. Bekliyorum...

#20 Yorum: zkn66
walla benim sistem amd-x2-4200 2gb-oem-ram 512mb-x1550 (oyunun destekledikleri arasında görünmüyor!) anca en düşük seviyesinde oynuyorum fakat en düşük ayarlarında bile çok heyacanlı oluyor.. görüntüden kesinlikle rahatsız olmuyorsunuz... bence araba yarışı sevenlerin kesinlikle oynaması gereken bi oyun...

#19 Yorum: PinkPanter
demosu bendede kasmıştı umarım tam sürümde güzel bir netice alırız...

#18 Yorum: zkn66
ellerine sağlık ALACA... Allah senden razı olsun... mükemmel bir oyun... indirdim en düşük seviyesinde oynuyorum... ama mükemmel... yarın final sınavım var oyunun başından daha yeni kalktım... saat 00.55 :)) artık bide yarın ki sınavım için dua edersin değil mi ;)) bu tür paylaşımlarının davam etmesini diliyorum...

« Geri 1 2 İleri »

Bilgi
.
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.

Mayonez'de Ara ve Bul

 

Üye Menüsü




Kayıt Ol | Şifremi Unuttum

Mayonez Sabit Sayfalar

Rapidshare nedir?Rapidshare'den nasıl dosya indirilir ?
Gönderdiğim konular neden yayında değil?Konu ekleme kuralları nelerdir?
Mayonez Facebook grubunda yerini aldın mı ?

 

Mayonez Hakkında

Siteye Yazanlar:
  1    can 1575
  2    TDM 812
  3    bbberke 749
  4    pLaya 549
  5    redbaron 482
  6    CoDeR 457
  7    XxKoleraxX 306
  8    BornRight 303
  9    ALACA 293
  10    fastboy 270


Makaleler:
  Son 1 saat: 0
  Bu Gün: 58
  Bu Ay: 1198
  Toplam: 10350
  Yayınlanmayı Bekleyen: 10


Kayıtlı Kullanıcı:
  Yeni Kayıt:134
  Son 1 Saat:2
  Bu Ay:3198
  Toplam:55745
  Yasaklı:0

Son Kayıtlı Kullanıcı:
spartakus78

 

Anket

En Sevdiğiniz Kategori ?

Programlar
Oyunlar
Belgeseller
Müzik
E-Kitap
Bilişim Dünyası
E-Öğrenme
Diğerleri . .

 

Yapılan Son Yorumlar

Gönderen: gondaray
Haber:
Alien Sky + Crack
SoftNull Group WaReZ